Skoči na vsebino

Ime v ID: Lolipop
Pasma: /
Leto rojstva: 30.6.2011

Je 8 letna damica, ki je k nam prišla julija 2019. Prišla je s svojima prijateljema Lučko in Pikijem iz Društva za zaščito konj. Tam so naredili že velik del učenja, saj je Lola že pustila, da se ji nadane oglavka, čeprav nad njo ni bila preveč navdušena, na povodcu pa se je tudi lepo obnašala. Po prihodu k nam, smo uk nadaljevali. Sedaj Lola nima nikakršnega odpora do oglavke, razen seveda, ko pobegne iz ograje in ji želimo nadeti oglavko, da jo pripeljemo nazaj v njihov izpust. Takrat moraš seči globoko v žep s priboljški, da se pusti ujeti. Pri krtačenju se dokaj sprosti, še posebej če malce več pozornosti in krtačenja namenimo predelu pod grivo. Ni pa ji najbolj lagodno, ko pridemo do zadnjega dela trebuha in nog. Takrat preizkusi, ali se lahko temu ogne z umikom. A ko vztrajamo, se uda v usodo in potrpežljivo počaka. Na začetku jo je bilo neizmerno strah kovača, danes pa, kot prava dama uživala v manikuri. Res pa ji je povšeči Equility, še posebej če so v igri priboljški. Moramo pa priznati, da ji še vedno najbolj odgovarja če jo pridemo malce pobožati in »počohljati«, potem pa jo pustimo, da v miru veselo malica svoje seno in travo.

Lola je zelo pametna in sproščena kobilica. Je vodja naših »pičipokijev«. Zardi svoje velikosti je prava atrakcija za vse ljubitelje konj, tako majhnih kot velikih. Ko te pogleda s svojim preudarnim pogledom, bi jo najraje objel in celo preljubčkal. Ker je navajena biti v »soju žarometov«, se pred stikom z neznancem zamisli, ali je le ta res vreden njene pozornosti in truda. Če se ji zdi, da ne, se nemoteno pase dalje pa če se oseba še tako trudi vzbuditi njeno pozornost. Ostale konje sprejme, dokler razumejo, da je ona šef. Drugače jim z nežnim a vseeno vzgojnim ugrizom ali dobro preračunano brco pojasni situacijo. Lola s svojo malo »bando« zelo rada pobegne iz ograde in se sama odloči, kje želi pasti travo. Tako so se nekega dne odpravili na potep med ostale »ta velike« konje, kjer so nato ostali do nadaljnjega, saj jim je ta družba zelo odgovarjala.

Lole nikoli ne bomo jahali, saj je za to premajhna. Nam pa daje obilico veselja z Equility-jem, pričara nasmeh na obraz preko krtačenja in crkljana.