Skoči na vsebino

Ime v ID: Kan
Pasma: Lipicanec
Leto rojstva: 13.5.1998

Je 23 letni konjič, kateri je k nam prišel pred pred 9 leti. Pred tem je živel z polsestro Tajgo pri gospodu, kateri ju je imel zelo rad. Jahali ju niso, tako sta cele dneve preživela ob razvajanju in crkljanju ter na paši (in še marsikaterih priboljških in dodatkih, če lahko sklepamo po njuni teži ob prihodu). Po smrti lastnika ju je dobil lastnikov sin, kateri pa ni imel predhodnih izkušenj, niti ni imel želje ali časa velik del svojega življenja nameniti konjem. Zavoljo očetove ljubezni do Kana in Tajge ju je želel predati v dobre roke, kjer bosta preživela ostanek svojega življenja. Tako sta prišla k nam.

Kan potrebuje malce več časa, da se nekaj  nauči, a ko zadevo le osvoji, jo izvaja primerno in pošteno. Ravno zaradi svoje… malce počasnejše učljivosti se zelo naveže na enega konja, kateri mu olajša učenje in nudi psihično podporo, ko je situacija zanj naporna. Trenutno je njegov najboljši prijatelj Darko, kateri je v Kanu prebudi otroka in se veselo »ravsata« ter podita. Včasih pa ta navezanost malce oteži njegovo življenje, saj se ga lahko poloti panika, ko gre Darko brez njega iz hleva ali se v neznanih situacijah oddalji od njega več kot za konjevo dolžino.

Kana jahamo, in je udoben za skoraj vse jahače. No, čisto za začetnike ni primeren, saj moramo vseeno malce napeti vajeti med jahanjem (v nasprotnem primeru to dobro izkoristi z krajšanjem krogov in zavijanjem na sredino – kjer nato počaka konec ure).

Drugače je umirjen konj in se z veseljem prepusti krtačenju, negovanju in crkljanju vseh najmanjših, malo večjih in največjih ljubiteljev konj.