Skoči na vsebino

Ime v ID: Indi
Pasma: /
Leto rojstva: 27.4.2016

Je 5 letna ponica, ki je k nam prišla junija to leto. Indi je k nam prišla iz Društva za zaščito konj. Prvi Indin lastnik je imel njo in njeno mamo zelo rad in je zanju lepo skrbel. A se je smrtno ponesrečil. Njegova partnerica, ki je nenadoma ostala sama, z majhnimi otroci in ostalimi obveznostmi nikakor ni morala konjičkoma zagotoviti vsega, kar si zaslužita. Tako je sprejela težko odločitev in ju dala v posvojitev.

Indi je precej zdrav konjiček, ki nima skoraj nobenega problema. Edina nadloga, ki jo pesti je poletni ekcem, kateri se ji pojavi nad repom in pri grivi. Tam se ji naredijo mali izpuščaji, kateri jo nato tako srbijo, da se želi neprestano praskati. Lahko se spraska celo do krvi. So nam pa že ob prevzemu Indi iz zavetišča povedali, da ji zelo pomaga, če se jo vsak dan malce poprši z razredčenim kisom. Lansko leto smo preizkusili CBD kapljice, ki so na naši Indi naredile čudež. Po enem mesecu je ni več srbelo, še celo koža in dlaka sta se popolnoma obnovili. Indi pa se ponaša z nazivom »Rančarski inšpektor ograje«. V kolikor je del ograje za zamenjat oziroma pastir ne deluje pravilno nas Indi takoj opozori na pomanjkljivosti v gradnji in enostavno poruši nepopolen del.

Indi je zelo zvedava dama. Ja, res je dama, saj se kljub svojim mladim letom obnaša že prav odraslo. Je preudarna, ljubeča in nepojmljivo umirjena. V kolikor je kakšnega našega obiskovalca strah konj, ga z temi čudovitimi bitji zbližamo s Indino pomočjo, saj ima s svojo majhno postavo in umirjenostjo neizmerno pomirjujoč učinek. Tako vpliva tudi na konje. Indi je po prihodu prvo spoznala Izo, s katero sta se precej povezali. Ko smo ju dali zraven ostalih konj smo onemeli od presenečenja, saj sta se z Pegazom v trenutku spoprijateljila. Pegaz je zvedavo pritekel do Ize in Indi, jo povohal in že drugi trenutek sta se veselo praskala. Tudi z ostalimi konji se je zelo vljudno in počasi spoznala, brez kakršne koli zahtevnosti ali vsiljivosti. Se je pa postavila v bran Izi,  ko se je le ta sporekla s kakšnim konjem. No, vsaj dokler ni Izza začela to izkoriščati in preganjati druge konje. V tem primeru pa je Indi stekla na pomoč. Tako se je v družbi konj izkazala kot mirovnik, na katerega lahko vedno računajo.

Indi je poni in je zato primerna za lažje jahače oziroma otroke in nam že veselo pomaga pri izvajanju določenih programov.