Skoči na vsebino

Ime v ID: Gipsy
Pasma: Slovenska toplokrvna
Leto rojstva: 8.3.1995

Je 26 letni konj, ki je k nam prišel pred 16 leti. Njegova bivša lastnica ga zaradi prihoda novega družinskega člana in finančne stiske ni mogla več imeti. Gipsy je lastnici predstavljal varno točko, zavetje in najboljšega prijatelja. Redno ga je jahala in se vsake toliko z njim pomerila v preskakovanju ovir. Ob prihodu so izpostavili, da je imel poškodbo sprednje noge, ki pa naj bi bila sanirana.

Po približno pol leta bivanja pri nas, je Gipsy pričel šepati ob obremenitvi. Kasneje smo izvedeli, da stara poškodba noge ni bila popolnoma sanirana in konj med jahanjem zašepa. Psihično pa je bil Gipsy stabilen in umirjen konjiček, ki je z veseljem pokazal kaj ga veseli in če ga kaj moti (česar je precej malo).

Je zvedav in prijeten konj, kateri neizmerno uživa v človeški družbi. Če stojiš pred njegovim boksom, najraje položi svojo glavo na tvojo in se prepusti božanju. Rad ti pokloni kakšen poljubček na lice (seveda samo, če ga prosiš). Rad se crklja, krtači in tudi jahanju ni nasprotoval. Če je v boksu, ko mu ga čistiš, ti z veseljem »pomaga«. Najprej preveri, ali imaš kaj v žepih, nato pogleda, ali so vezalke zavezane potem pa ti z grizenjem ročaja lopate pomaga nalagati na samokolnico. Prav posebno voljo pa ima pri Equility-ju. Za objemček in poljubček je pripravljen narediti marsikaj, če pa je v igri še priboljšek se »postavi tudi na trepalnice«.  Gipsy pri hranjenju jasno pove, da mora seno dobiti prvi in nas ob uri veselo spomni, da je čas za dodatke (dopolnilna krmila). Ja, naš Gipsy je pravi požrešnež in v hrani uživa prav toliko, kot v druženju z ljudmi.

Zaradi stare poškodbe noge, katero je utrpel še pred prihodom k nam, ga tako rekoč ne jahamo. Vsake toliko mu pa vseeno damo uzdo v usta in se brez sedla malce sprehodimo naokrog. Nikoli pa ne gremo v kas, kaj šele v galop. Je pa nadvse primeren za Equility in s svojim sodelovanjem nariše nasmeh na obraz prav vsakemu, ki se z njim igra.