Skoči na vsebino

Ime v ID: Pikaču
Pasma: /
Leto rojstva: 30.5.2019

Je 3 letni kastrat ki je k nam prišel julija 2019 iz Društva za zaščito konj. Prišel je s svojima prijateljicama Lolo in Lučko, na kateri je zelo navezan. Ob prihodu k nam je bil Piki malce zadržan. Za razliko od Lučke pa smo to zadržanosti lahko kaj hitro premostili, saj je Piki zelo zvedav in odkrit konjiček. Nad oglavko ni bil prav nič navdušen, na povodcu pa si ga lahko peljal samo, če je bila pred njim katera od njegovih prijateljic. Tudi pri krtačenju ni želel preveč sodelovati, dvigovanje nog pa je bilo precej neprijetno.

Sedaj Piki med krtačenjem uživa in veselo sodeluje pri equility-ju.  Je izjemno bister konjiček, ki je s svojo zvedavostjo neizmerno učljiv. Malce moramo biti previdni, saj je kljub zvedavosti malce bolj plašen in se varno umakne v kolikor se ne počuti varnega. Previdni moramo biti zaradi njega, saj ni ugodno, da se prestraši in zapre vase med osvajanjem novih znanj. Piki se je izkazal kot pravi nagajivček. Z velikim veseljem odkriva nove potegavščine in mu je neizmerno povšeči, ko z njimi nasmeji človeka. Ko se je triju »pičipokijev« pridružil Henri pa je Piki dobil super prijatelja za vragolije in igro. Včasih se kar malce preveč zaigrata in skačeta drug po drugem in vse naokoli, da sta njuni punci, Lola in Lučka že kar malce nejevoljni.

Kljub resnemu delu in vidnemu napredku pa nas čaka še malo dela. Naša želja je, da nam Piki zaupa popolnoma, ve da mu ničesar ni potrebno bati in se dobro počuti v vsaki družbi.

Tudi Pikija ne bomo nikoli jahali, saj je zaradi svoje velikosti primeren le za crkljanje, krtačenje in Equility.