Skoči na vsebino

Ime v ID: Matejka
Pasma: /
Leto rojstva: 3.5.2015

Je 4 letna ponica, ki je k nam prišla letos julija s svojima prijateljema Lolo in Pikijem iz Društva za zaščito konj. Kljub vztrajnemu in nežnemu pristopu in delu, je bila Lučka ob prihodu k nam najbolj zadržana. Zmerja je bila prva ob ogradi in obiskovalca lepo pozdravila, dokler le ta ni želel preveč stika. Tudi oglavko je sprejela le s težavo, krtačenje pa ji je predstavljalo res zoprno opravilo.

Sedaj Lučka sprejme oglavko in na povodcu hodi lepo. Pri krtačenju je sproščena le, če se je loti otrok oziroma manjša odrasla oseba. Tako se »mini« Manci čisto prepusti, Janji, ki pa je normalne velikosti, pa se malce umika, četudi le ta počepne.  S čiščenjem kopit nima nobenega problema, med kovačevim obiskom pa prav uživa.

Lučka je v odnosu do drugih konj malce zadržana in se raje umakne. Na začetku se je raje umaknila vsem konjem, vključno z Lolo in Pikijem, ter jih je raje opazovala. Sedaj pa se je zelo povezala z Lolo, in tudi fantoma (Pikiju in Henriju) hitro pove, kdaj sta s svojimi vragolijami prestopila mejo dobrega okusa.  Je ne-konfliktna, včasih razigrana in predvsem prava damica. Nežna, graciozna in na trenutke malce vzvišena.

Kljub temu, da je Lučka že zelo napredovala, vseeno želimo, da ji ljudi lahko predstavimo v še boljši luči. Da vid v človeku prijatelja, zaveznika in varno točko. 

Tako kot Lola, tudi Lučka nikoli ne bo primerna za jahanje, saj je tako majhna.