Skoči na vsebino

Volonterstvo

Pridružite se nam in postanite aktivni del naše družine tudi vi. 

Vsaka žival je posebna, edinstvena, tako kot smo mi. Vsaka žival ima svoj karakter, svoje navade in razvade, svoje dobe dneve in slabe. Ko spoznamo žival na ta način, ji s tem omogočimo lepše življenje v katerem je le ta zmožna dosegati vse svoje potenciale.

Ali bi si želeli tudi vi prispevati h boljšemu življenju živali in zbliževanju otrok in narave?

Program volonterstva je oblikovan za vse, ki bi želeli pridobiti izkušnje s konji ali z povezovanjem otrok in živali.

Vsak volonter na svoj način prispeva za dobrobit konjev in ostalih živali na posestvu ter h boljši ozaveščenosti ljudi o živalih.
Nudimo različne možnosti katere bodo ustrezale vašim željam, interesom, strasti in znanju. Če želite pomagati pri oskrbi živali, urejanju okolice ali pomagati pri izvajanju programov, imamo zagotovo priložnost za vas.

Delo, ki ga opravljamo na Ranču Kaja in Grom je zahtevno in odgovorno in vsi rančarji se tega dobro zavedamo. Zato naprošamo vse, ki bi želeli pridobiti izkušnje pri nas, da volontiranje vzamejo resno.

Volonter bo pridobil praktične izkušnje z področja:
– oskrbi in negi živali (pes, kokoši, race, ovce, koze, pujsi, konji) po načelih King’s approach metode
– urejanja okolice (izpusti, popravilo ograj, obnove/popravilo lesenih objektov, vrt,…)
– izvajanju programov za otroke in odrasle po načelih King’s approach metode

Volontiranje bogati posameznikovo dušo, telo in um.

Ali ste vedeli, da so raziskave ugotovile, da dobrodelno delo ugodno vpliva na posameznikovo zdravje?
Ko začnemo našo pozornosti posvečati drugim in prenehamo razmišljati o svojih problemih se nam raven stresa zniža. Temu posledično se nam izboljša imunski sistem. Pomoč drugim nam prinese občutek zadovoljstva, namena, pozitivnih čustev in izboljša samopodobo.
Volonterstvo ti omogoča da se dotakneš drugih, slediš svoji viziji in željam ter si del nečesa večjega.
Preko volontiranja spoznavaš nove osebe, tkeš nova prijateljstva in vidiš stvari iz drugačnih zornih kotov.
Preko volonterskega dela pridobimo veliko različnih, novih izkušenj katere nam omogočajo izbiro primerne kariere oziroma hitrejšemu prilagajanju, iznajdljivosti, odgovornosti in posledično hitrejšemu napredovanju.

Tri tedensko volontiranje

Pridružite se nam in preživite v naši družbi vsaj 3 tedne skupaj. Prvi teden je namenjen osvajanju osnovnega znanja iz področja, za katerega ste se odločili. Druga dva tedna pa bomo skupaj opravljali dnevne zadolžitve ali posebne projekte.


Volonterju, ki bo pri nas preživel tri tedne v zameno za pomoč nudimo namestitev in prehrano. Po koncu bo pridobil potrdilo o opravljenem volontiranju.

 

Dnevno volontiranje

Lahko pa pridete kot volonter enkrat ali dvakrat na teden. V tem primeru vas naprošamo, da vaše volonterstvo poteka daljše časovno obdobje, saj potrebujemo kar nekaj časa, da se uspemo uskladiti ter vas naučiti našega pristopa do živali, filozofije in načina dela. Šele ko je znanje o živalih zadostno, lahko začnete zares pomagati in tako volontirati.

V tem primeru volonter dobi potrdilo po 21 dnevih volontiranja.

Volonterstvo za družine

Volontirajte kot družina je zagotovo posebna izkušnja preko katere lahko doživite nepozabne trenutke. 
Skupno delo vas lahko še bolj zbliža, zagotovo pa ima vsak v družini posebne skrite talente, kateri bodo v ospredje stopili preko dela.  

Preživite s otroci kvaliteten čas in jim z vzorom predstavite vaše vrednote. Otroci se ne učijo samo v šoli od učiteljev, temveč tudi v prostem času od staršev, sorojencev, starih staršev, tet, stricev, trgovk, frizerjev,… Učijo se predvsem preko opazovanja in opaženo posnemajo. Preko volontiranja lahko otroku pokažete vaše pozitivne vrednote kot so sočutje, odgovornost, hvaležnost,… . Preko volontiranja pa otrok razvija tudi medosebne odnose in načine komunikacije, sposobnost vodenja ali sledenja navodil in timskega dela. Z volontiranja pa krepite in jačate družinske vezi med tem ko pripomorete še celo h boljšemu počutju in življenju živali. Poleg razvoja na psihološkem, fizičnem in čustvenem področju vsakega družinskega člana pa ne smemo pozabiti na  to, da je volontiranje lahko zelo zabavno in zadovoljivo. Že med samim delom nas lahko nasmejejo zabavne situacije, da ne govorimo o občutku, ko si ob koncu dneva prijetno utrujeni lahko ogledate dokončan skupni projekt.

Po opravljanjem projektu, dobite potrdilo o družinskem volontiranju.

POZOR: program volonterstva za družine ni vikend paket na Ranču Kaja in Grom. Program je namenjen družinskemu udejstvovanju na delovni akciji in pomoči pri različnih opravilih na Ranču. Ob prvih obiskih ne zagotavljamo stika z živalmi (krtačenje, paša konj, equility,…). V primeru, da se kot družina večkrat in redno udeležujete razpisanih delovnih akcij, pa bomo sodelovanje nadgradili tudi z delom z živalmi (krtačenje, paša konj, equility,…). Pomembno se je zavedati, da je za delo s konji potrebno nekaj znanja, ki pa ga žal v pol dneva ne moremo predati.

Kako začeti volontirati?

Na naši spletni strani ali na Facebook-u spremljajte, kdaj bodo razpisani datumi za »delovne akcije«. Potrebno se je dogovoriti za udeležbo najmanj en teden pred začetkom. Za prijavo nas lahko kontaktirate preko telefona ali preko sporočila na Facebook-u ali pa izpolnite spodnji obraze.

Za prijavo potrebujemo sledeče podatke (v primeru, da želite volontirat  kot družina, potrebujemo podatke vseh družinskih članov):

– Ime in priimek
– Starost
– Način volontiranja
– Želje/pričakovanj
– ali želite več izkušenj dela z živalmi ali z otroci

Pišite nam: