Skoči na vsebino

Vikend programi za otroke in mladostnike

Tellington TTouch delavnice za mlade

OKVIRNI TERMINI bodo razpisani do konca septembra 2023

Termin 3: 22.2 ob 9.30 in 23.2 ob 17.00
Termin 4: 25.4 ob 9.30 in 26.4 ob 17.00

Leta 2012 so mladostniki, kateri so se udeležili poletnega tabora Kraljevi dotik izrazili željo, da bi imeli praktična izobraževanja tudi med šolskim letom in tako obnavljali znanja pridobljena med tedenskim izobraževanjem. Tako smo na pobudo otrok naredili prav posebne Tellington TTouch Vikend delavnice, katerih glavni namen je pridobivati čim več praktičnih izkušenj.
Med šolskim letom organiziramo 4 vikend delavnic, dobimo pa se vsaka dva meseca, navadno v vikendu pred ali po počitnicah (pred ali po krompirjevih, božičnih, zimskih, majskih počitnicah). Ob sobotah začnemo ob 9.30 uri. Mladostniki morajo biti do te ure pri nas, v praksi pa smo videli, da je najbolje, če pridejo že prejšnji večer in tako pridobimo dovolj časa za spoznavanje, klepet in druženje. Delavnico zaključimo v nedeljo do 17.00. 

Preko teh vikendov, bodo mladostniki spoznali predvsem praktično uporabo metode, česa se poslužimo pri konju, ki ima vedenjske težave, pri konju ki ima fizične bolečine ter kaj lahko naredimo samo za boljše počutje ali boljši nastop konja. Praksa bo potekala tako preko dela na telesu, kot preko dela na tleh in tudi v sedlu.

Cena: 140€
Cena za pripravnike: 98€
Cena za pomočnike: 65€
Cena za nadbandite: /

Min št. Udeležencev: 3 Max št. Udeležencev: 8

V ceno je všteto: 
– 2x polni penzion (nočitev, zajtrk, sadna malica po želji, kosilo, malica, večerja)
– Praktično delo na konjih
– Spoznavanje novih prijemov, tehnik,…
– Gradivo
– Nezgodno zavarovanje
– Turistična taksa

Izobraževanja Projekt Jadran

OKVIRNI TERMINI  in tematike bodo razpisani do konca septembra 2023

Termin 2: 14.3 in 15.3 – podrobna psihologija in etologija konja
Kako se konj ponaša v družbi drugih konj in ljudi ter zakaj, kako vzpostavijo medsebojno hierarhijo, kaj lahko »preberemo« iz konjeve drže, glave in obraza,… vse to in še več nas čaka na seminarju Projekta Jadran v mesecu marcu.

Termin 3: 20.6 in 21.6 – izbira opreme za konja
Kakšna sedla, uzde in oglave poznamo. Kaj je to martingal, kaj so pomožne vajeti in kdaj jih uporabljamo? Kako izbrati pravo sedlo za konja? Vas zanima? Pridružite se nam junija na seminarju Projekta Jadran Izbira opreme za konja.

Izobraževanja Projekt Jadran
Že nekaj let za naše nadbandite, pripravnike in pomočnike organiziramo izobraževanja o konjih. Teme izobraževanj so splošne, cilj pa je predstaviti celotno skrb za konja. S temami, kot so praktična delavnica padanja s konja, bolezni konj in prva pomoč, lonžiranje, opazovanje gibanja konja brez oziroma z jahačem, želimo mladostnikom razširiti znanja in izkušnje, katere so zelo priročne pri delu s konji.
Kljub temu, da so delavnice namenjene v prvi vrsti namenjene nadbanditom, pomočnikom in pripravnikom so odprte vsem.

Cena: 180€
Cena za pripravnike: 115€
Cena za pomočnike: 75€
Cena za nadbandite: /
Min št. Udeležencev: 3 Max št. Udeležencev: 8
V ceno je všteto:
– 2x polni penzion (nočitev, zajtrk, sadna malica po želji, kosilo, malica, večerja)
– Praktično delo na konjih
– Spoznavanje novih prijemov, tehnik,…
– Gradivo
– Nezgodno zavarovanje
– Turistična taksa