Skoči na vsebino

Tečaji

Pegazove urice za najmlajše

Nekateri otroci že zelo zgodaj izražajo neukrotljivo ljubezen do konj in si želijo vsak trenutek preživeti v družbi teh mogočnih živali. Prav njim smo namenili Pegazove urice preko katerih bodo otroci spoznali govorico konja, njegove navade in razvade ter pravilne nege. Osnova progama je prav na tem, prvem pristnem odnosu s konjem. Seveda bomo osvojena znanja vsako druženje popestrili tudi s jahanjem.

Starost: od 3 do 8 let
Termini: Torek ob 15.00 ali16.00, četrtek ob 15.00
Cena: 130€ za 10 obiskov
Max udeležencev v skupini:
5 otrok

Tečaji jahanja

Pri nas damo velik poudarek na uravnoteženosti jahača na konju, saj so nam izkušnje pokazale, da to ni le primerneje za konja temveč je varneje tudi za jahača.
Za dobro delo s konji so pravilni začetki poglavitnega pomena. Začetek tečaja vedno začnemo preko dvournega druženja, v katerem udeležencu najprej predstavimo osnovno psihologijo konja, njegove navade in govorico ter pravilno pripravo konja na jahanje (nega, uzdanje, sedlanje) nato pa se podamo v sedlo in začnemo osvajati začetke uravnoteženega jahanja. S tem položimo močan temelj za nadaljnje delo s konjem, ki bo temeljil na razumevanju, sodelovanju in varnosti. Ostala druženja običajno potekajo po eno uro.
Po opravljenem začetnem tečaju se lahko nadaljujete z tečajem jahanja za rekreativce, ki poteka enkrat tedensko ali z nadaljevalnim tečajem, ki poteka dvakrat tedensko.

Začetni tečaj

Starost: od 8 let naprej
Trajanje: po dogovoru
Cena za uro: 24€, ob nakupu 10 ur vam 11 uro podarimo

Začetni tečaji se izvajajo individualno, razen v primeru, da se tečaja udeležita sorojenca ali prijatelja, ki želita začeti skupaj.
Začetni tečaj poteka 2x tedensko ( v kolikor je to mogoče), saj tako jahač hitreje napreduje. Vemo da vaja dela mojstra in tako je tudi pri jahanju. Krajši so razmaki med samim treningom, lažje si psihično in fizično zapomnimo določene ukaze in samo gibanje konja.
Vsak, ki želi jahati pri nas, začne z začetnim tečajem. Začetni tečaj navadno traja 10 ur. Odvisno od predznanja, motoričnih sposobnosti ter od napredka jahača pa lahko začetni tečaj traja manj.
V začetnem tečaju osvajamo:
– pravilni sed v sedlu,
– skladno gibanje s konjem v koraki in kasu
– pravilno uporabo dejstev jahača na konja (kako konja vodimo, kako uporabljamo težo na konju, kakšen učinek imajo dejstva nog in vajeti na konja,…).
*Učenje se prilagodi starosti oziroma razumevanju jahača.

Za nadaljevalni tečaj mora udeleženec osvojiti gibanje konja v koraku in kasu, ter se izkazati s samostojnim vodenjem konja.

Tečaj jahanja za rekreativce

Starost: od 8 let naprej
Trajanje: po dogovoru
Cena za uro: 29€, ob nakupu 10 ur vam 11 uro podarimo

Dandanes imajo otroci zelo pestre urnike in kljub želji ne morejo s konji preživeti več kot kakšno urico na teden. Prav za njih je tečaj jahanja za rekreativce prava rešitev. Tekom tečaja otrok napreduje in vsako uro poglobi že pridobljena in osvoji nova znanja o konjih in jahanju.
Ker se tečaj izvaja enkrat tedensko je napredovanje malo počasneje kot v nadaljevalnem tečaju zaradi časovnega razmika med dvema urama. A vseeno jahači napredujejo, utrjujejo pravilen sed in vodenje konja v različnih korakih ter znanje nadgrajujejo z izvajanjem različnih elementov (pravilno jahanje zavojev, djagonala, menjava po srednji liniji, mali krog, veliki krog, …).
Tečaj se izvaja individualno in poteka enkrat tedensko.

Nadaljevalni tečaj

Starost: od 8 let naprej
Trajanje: po dogovoru
Cena za uro: 21€ , ob nakupu 10 ur vam 11 uro podarimo

Po opravljenem začetnem tečaju oziroma ko presodimo, da je jahač pridobil dovolj znanja za samostojno jahanje in obvladanje konja začnemo z nadaljevalnim tečajem. Jahanje poteka v skupini, katera je formirana na podlagi znanja in izkušenj jahačev. V začetnem tečaju je jahač pridobil pravilen sed v sedlu, osvojil določena gibanja in dobil vpogled v vodenje konja ter pravilno uporabo dejstev. V nadaljevalnem tečaju ta dejstva jahača na konju pilimo preko jahanja pravilnih zavojev, malih krogov, velikih krogov, diagonal, menjav po srednji liniji,… Ko je jahač v sedlu dovolj sproščen in uravnotežen začnemo z odvajanjem galopskega koraka.
Nadaljevali tečaj poteka v skupini 4 udeležencev in poteka dvakrat tedensko.