Skoči na vsebino

Sponzorstvo

Imate možnost in voljo ter nam morda lahko podate roko?

Ranč Kaja in Grom deluje že 35 leto in smo zelo ponosni na to dolgoletno tradicijo. Ustanovitelja, Darja in Andrej Žnidaršič sta pred tremi desetletji orala gladino s svojim pogledom na konje in živali na sploh. Že takrat sta, kljub strogemu neodobravanju v konjeniškem svetu učila, da so živali živa bitja z občutki in čustvi in z njimi ravnala spoštljivo. Tako filozofijo ne samo učimo ampak živimo še danes in verjamemo, da je naše delo močno vplivalo na spremembo odnosa Slovencev do živali.
Zaradi večjega posluha smo naše delo že kmalu po ustanoviti usmerili v otroke. Žal je že od nekdaj konjeniški šport v večji meri rezerviran za dobro situirane. Ker vemo, kaj lahko konji ponudijo človeku že samo preko dotika, smo take izkušnje želeli omogočati čim-večjemu številu otrok in tako skozi leta sodelovali z različnimi ustanovami, ki se ukvarjajo z socialno problematiko otrok ali mladostnikov (Dom Malči Beličeve, Društvo Projekt Človek – SPOM, DPM Trbovlje, DPM Fužine, DPM Tržič, …) ter jim omogočali udeležbo na programih po simboličnih cenah ali celo brezplačno.

Živali, ki pridejo k nam imajo različne življenjske zgodbe, zgodbe ki jih oblikujejo in krojijo njihove karakterje. Nekatere zgodbe so srečne, druge malo manj. Vsaka zgodba pa je pomembna in bogati nas, naš ranč in naše male goste na svoj način.

Kljub temu, da je večina konj prišlo k nam zato, ker niso imeli kam drugam (lastniki so se znašli v različnih zagatah) NISMO zavetišče za konje. Denar, ki ga potrebujemo za preživetje smo do sedaj služili sami.

 

Z vašo pomočjo zmoremo več!

Tako smo v vseh 35 letih do sedaj imeli veliko izzivov, ki smo jih uspešno sprejeli in rešili. V prejšnjem letu pa smo zaradi posledic epidemije in znanih ukrepov naleteli na resen problem. Ukrepe za zajezitev širjenja razumemo, nas pa neizmerno bremenijo. Naše delovanje je izjemno omejeno. Kljub temu, da denarja za preživetje ne moremo zaslužiti, pa naši konji vseeno potrebujejo hrano, svež nastilj, prehranska dopolnila, kovača, občasno veterinarja (stari konji in konji s posebnimi potrebami) …

Že leta nismo prosili za pomoč, sedaj pa se na vas obračamo z prošnjo, da nam pomagate iz zagate, saj si želimo obdržati našo družino in tradicijo kljub vsemu kar se je dogajalo oziroma se dogaja v tem letu in še naprej delovati za dobrobit konjev, živali ter omogočati otrokom vpogled v svet konj in narave.

Trenutno potrebujemo:
– kritje sena (za 18 konjev potrebujem 30 oziroma 31 okroglih bal sena na mesec – ( 1085€ na mesec))
– nastilj (250€ na mesec)
– zobozdravstveni pregled konj (100€ na konja)
– obnova hleva (popraviti moramo izolacijo v hlevu, en del hleva moramo obnoviti, zaradi dotrajanosti lesa).

Vsake pomoči bomo veseli: finančno nakazilo, direkten nakup potrebnega, materialna dobrina, ki jo potrebujemo … .

Vsaka oblika imenovanja in sodelovanja z vami je nam dobrodošla: donator, sponzor, partner v projektu, lahko pa se odločite za Angela varuha enemu od naših konjev ali kateri drugi naši živalici.

V zameno vam lahko ponudimo različne stvari in veseli bomo, če se bomo lahko osebno dogovorili kaj od tega kar mi lahko ponudimo vam, vam največ pomeni. Seveda imam tudi predloge in vam jih bomo z veseljem posredovali a verjamemo, da je osebni pogovor ta, ki omogoča izpolnitev želja obeh strani.

Vsekakor pa bo vsak prispevek v znesku oziroma materialu jasno napisan na naši internet strani in sicer kdaj, koliko, zakaj in kdo je ta, ki je pomagal (če seveda to želi). Zavedamo se, da tako kot sami tudi drugi ljudje želijo vedeti kam je šlo to kar je bilo namenjeno kot pomoč.
Vsakemu, ki je pripravljen prisluhniti in kakor koli pomagati bomo neizmerno hvaležni. S svojo gesto boste neposredno pomagali konjem s posebnimi potrebami ter otrokom in mladim ohranili 35 let star kotiček kjer si bodo še naprej lahko nahranili dušo in telo v naravi in z prijaznimi živalmi.

Že v naprej hvala ker ste nam pripravljeni pomagati.
Prijazen pozdrav od vseh, dvo in štirinožnih prijateljev iz Ranča Kaja in Grom
Manca Grubič

Pišite nam: 

Naši sponzorji