Skoči na vsebino

Rojstni dan

Ali vaš otrok neizmerno uživa v družbi konj in drugih živali ter v prelepi naravi?


Potem mu lahko polepšate njegov prav poseben dan s praznovanjem njegovega rojstnega dne pri nas.
Na Ranču že 20 let ponujamo rojstno dnevne zabave za otroke v prelepi naravi in z živalmi.
Na voljo imate več programov z različnimi tematikami.

Program zajema: 
– Program Kdo je konj (prilagojeno)
– Jahanje
– Prigrizek
– Pijača
– Torta
– Darilo
– + eno izmed spodaj opisanih animacij

Cena : 185€ do 12 otrok
Starost: od 3 let naprej
Trajanje: 3 h
Termini: med tednom od 16.00 dalje, med vikendom ob 10.00 in 15.00

Vsi programi vključujejo pogovor o konjih, jahanje, prigrizek (kruhki Njam-Njam), pijačo (sok ali čaj) in torto. Če ne veste kateri program bi izbrali smo vam na voljo za svetovanje predvsem pa predlagamo, da si s slavljencem preberete opise programov in se le ta sam odloči, kateri mu je najbolj povšeči.

P1: Palčki
Starost: od 3 do 7 let
V tem programu se podamo na obisk bližnjega palčkovega naselja. Do tja nas pripeljejo listki z navodili, ki nam jih pustijo palčki. Na koncu palčki pripravijo darilo za slavljenca/slavljenko. Otroci med sprehodom iz palčkovega naselja lahko vidijo čisto prave palčke, ki se skrivajo pred radovednimi pogledi. Ja, palčki so malce plašna bitja, ki so pred očesom »nepoznavalca« dobro skriti, a ko se jih naučiš poiskati, ugotoviš, da so vse okoli nas, nas pazijo in nam pomagajo.

P2: Zaklad
Starost: od 7 let naprej
Preko zemljevida se podamo na lov za zakladom (darilom za slavljenca/slavljenko). Zemljevid ima več točk in pri vsaki izmed njih nas čaka nova naloga, ki jo moramo izpolniti, preden se odpravimo do naslednje točke. Naj vam damo še namig: ena izmed nalog je zbrati zadostno število pik z lokostrelstvom. Ja, pomerili se bomo tudi v streljanju s lokom. Ampak to ne bo navaden lok, streljali bomo s čisto pravim lokom Robina Hooda, z Longbow-om.

P3: Spoznavanje živali in »kviz«
Starost: od 5 let naprej
Za ljubitelje vseh živali pa imamo prav poseben program, v katerem bomo s otroci spoznavali, hranili in božali nekatere izmed njih. Preko ugank ali vprašanj bodo otroci morali ugotoviti za katero žival gre, nato bodo to žival nahranili in o njej izvedeli kaj novega. Ali ste vedeli, da zlata ribica lahko živi tudi preko 30 let in da si zapomni dogodke za več mesecev nazaj? Ali pa, da ima kozica štirioglato zenico in na zgornji čeljusti nima zob? To in še kakšno novo in smešno informacijo bodo otroci ne samo izvedeli temveč tudi videli ter vam otroci lahko povedali na poti domov iz zabave. V tem programu pa se bomo pomerili tudi v lokostrelstvu.

P4: Kavboji in Indijanci
Starost: od 7 let naprej
Z otroci se bomo spremenili v kavbojce in indijance, se pomerili ne samo v jahanju, temveč tudi v vlečenju vrvi, metanju podkvice na količke in igri »Poiščimo prijatelja (kavbojca ali indijanca) v gozdu«. Izdelali si bomo prave fače, in se z njimi pomerili na »fračarskem« poligonu, kjer bomo izbijali pločevinke, ciljali v luknje in nihala. Ali nam ne pričara nasmeha na obraz, ko se spomnimo naših dogodivščin s igro s fračo? Nam, rančarjem zmeraj, zato želimo to zanimivo igro podeliti na varen in zabaven način z vsemi »fračarskimi« navdušenci.

P5: Šport
Starost: od 7 let naprej
Za vse športne navdušence pa imamo pripravljen program, v katerem se bomo s otroci pomerili v športu, ki bo slavljencu najbolj povšeči. Lahko se pomerimo v nogometu, odbojki, badmintonu ali pa v, največkrat izbranemu floorball-u. Tudi lokostrelstvo je šport, tako da se bomo pomerili tudi v tej disciplini.

P6: Igre
Starost: od 5 let naprej
Dogodivščino bomo popestrili z različnimi igrami, katere so prilagojene letnemu času. Zabavali se bomo v gumitvistu, vrtenju hulahop obročev in v igri »zemljo krast«. Preizkusili bomo igro »glasbeni stoli«, v primeru toplega vremena pa se bomo zabavali tudi z raznimi igrami z vodo, kot so polnjenje vedrčka z vodo, samo s pomočjo žlice, špricanje z gobico ali prilagojeno stekleničko in prenašanje vodnih balončkov*.
• Ker se bomo igrali z vodo naprošamo starše za rezervna oblačila, da lahko brezskrbno uživamo v aktivnostih.

P7: Ustvarjanje
Starost: od 7 let naprej
Za vse tiste otroke, ki uživajo v likovnih izzivih smo pripravili poseben program z likovnim pridihom. Izdelali bomo pravi mozaik iz naravnih materialov, katerega bo lahko slavljenec ali slavljenka po praznovanju odnesel domov za spomin. Najprej se bomo dogovorili za temo in jo na primerno podlago narisali, nato se bomo podali na kratek sprehod, da si naberemo dovolj pripomočkov in materiala za ustvarjanje. Nato se bomo lotili dela in naredili naš mozaik.
Otrokom starejšim od 10 let pa lahko predstavimo Scrapbook tehniko in si s pomočjo Sizzix strojčka za izrezovanje izdelajo kazalo, okvir ali urnik, kjer lahko pustimo domišljiji prosto pot.

 

P8: Ples/Disko 
Starost: od 10 let naprej
S starejšimi otroci pa se bomo pozabavali ob moderni glasbi. V kolikor bodo otroci na začetku malce bolj zadržani bomo disko »otvorili« s skupinskimi plesnimi igrami, kot so »brez stola ni žurke«, »posnemajmo« in »rišimo«. Da pa ne bomo samo plesali, se bomo pomerili tudi v lokostrelstvu.

 

 

Praznovanja rojstnih dni organiziramo za otroke od 3 leta starosti naprej. Pri vsakem programu je napisana okvirna starost otrok, za katero je program najbolj primeren. Seveda pa si program izbere slavljenec sam na podlagi svojih želja, ne glede na to, koliko je star. Izjema je le program P8: ples/disko, ki je res namenjen samo starejšim otrokom.

Cena je 185€ za skupino 12 otrok (vključno s slavljencem). V kolikor je otrok več, je potrebno doplačilo 10€ na otroka. Vseeno pa je maksimalno število otrok 17, saj se želimo pri programu osredotočiti predvsem na slavljenca in njegove želje, kar pa je po izkušnjah pri večjem številu neizvedljivo.

Rojstni dan lahko naredimo tudi za dva slavljenca, v tem primeru je potrebno doplačilo 10€ za dodatno darilo, število povabljencev pa vseeno ne sme presegati 17.

Hrana in pijača rojstnega dne zajema sok ali domač čaj (odvisno od letnega časa), kruhki Njam-Njam (kanapejčki iz francoske štručke, poli salame, sira) in torta (biskvit za torto, puding). Hrana lahko vsebuje gluten, laktozo, mleko, jajca, oreščke ali arašide.
V primeru različnih diet in alergij, predlagamo, da otrok s seboj prinese prigrizek in/ali tortico, katero lahko uživa.

Praznovanje je namenjeno otrokom, zato starše naprošamo, da med samim programom niso prisotni

Ker bomo praznovali v naravi in v družbi konj, se med zabavo lahko tudi umažemo. Da pa se otroci kljub temu lahko brezskrbno zabavajo, vas naprošamo, da je otrok temu primerno oblečen in obut.

V kolikor imate še dodatne ali drugačne želje, nas lahko kontaktirate in skupaj najdemo program ,ki bi vam najbolj ustrezal.

Za rezervacijo nas pokličite na 040 759 900

ali pa nam pišite: 

S tem sporočilom pošljete povpraševanje za praznovanje rojstnega dne. Rezervacija je zaključena šele, ko tudi mi preverimo, ali imamo želen termin še prost.