Skoči na vsebino

Počitnice za otroke

dni
ur
minut
sekund

do POLETNIH počitnic

Kot prvi izvajalci počitniških taborov s konji LETOS  praznujemo 30. obletnico. 

Piše se tudi 34 leto ko zagovarjamo in v praksi dokazujemo, da imajo konji čustva, svoje dobre ali slabe dneve, vsak svoj karakter, da so živa bitja, ne tako drugačna od nas ljudi. In prav to je temelj vseh naših programov, zasnovanih na naših 34 letnih izkušnjah dela s konji in z otroci.

 

Preko vseh taborov vam želimo pokazati, kaj sploh pomeni življenje na ranču. Tako vse prednosti kot tudi dolžnosti
Skupaj bomo skidali konjem, jih nahranili, popravili ograjo ali zamenjali pastirja, gradili hiško za račke, kokoške, zajčke, skupaj bomo pripravljali hrano in pospravili za obroki. Skupaj pa bomo tudi skrtačili vse konje, jahali, se z njimi igrali, crkljali zajčka Luštkančka in hrčka Gozdka, se igrali z kužkoma Flo in Maksom, ju skrtačili in peljali na sprehod,…
Vsakega, ki si želi resnično izkusiti življenje na ranču bomo z veseljem sprejeli v našo Rančasko družino. 

Poletni tabori

Rdeča nit letošnjih programov 2024: POGUM

Rdeča nit leta 2023 : samostojnost  Rdeča nit leta 2022 : spoštovanje in empatija  Rdeča nit leta 2021 : komunikacija

1. Termin 26.06.- 05.7.
A) Kraljevi dotik seminar
B) INTENZIVNI jahalni tabor ZASEDENO

   2. Termin 07.07.- 12.07. – Rančarski gimnastični tabor
3. Termin 14.07.- 19.07. – Jahalni tabor  

   4. Termin 21.07.- 26.07. – Rančarski gimnastični tabor
5. Termin 28.07.- 02.08.- Jahalni tabor
6. Termin 4.08.- 09.08.- Rančarski gimnastični tabor ZAPRT
7. Termin 11.08.- 16.08. – Jahalni tabor ZAPRT
   8. Termin 18.08.- 23.08. – Rančarski gimnastični tabor
  9. Termin 25.08.-30.08. – Rančarski gimnastični tabor

KRALJEVI DOTIK za vse mladostnike, ki želijo pridobiti čim več znanja o konjih, tako teoretičnega, kot tudi praktičnega. Gre za seminar, ki je zaradi intenzivnosti in strokovnosti primeren le za starejše otroke/mladostnike.
Primeren za mladostnike nad 12 let.

INTENZIVNI Jahalni tabor: za vse, ki želijo med poletjem intzenzivno izboljšati znanje jahanja. Program je namenjen predvsem otrokom in mladostnikom, ki že jahajo ali celo tekmujejo in vedo, kako pomemben je pravi sed in pravilna dejstva jahača. Ker bo skupinica manjša, se bomo res lahko povetili vsakemu udeležencu posebaj in učenje jahanja prilagodili njegovi stopnji. Jahanje bo potekalo dvakrat dnevno, zato bodo udeleženci na koncu lahko pokazali znatno izboljšavo jahanja. 

Primeren za mladostnike nad 10 let.


Rančarski tabor:
za vse ljubitelje konj, ki imajo zares radi te plemenite živali. Celoten program je zasnovan tako, da se lahko otroci naužijejo družbe konj, jih bolje spoznajo in se z temi čudovitimi živalmi povežejo na globljem nivoju. V programu bomo jahali, izvajali eqility, tuširali konje, jih sprehalaji,…
Rančarski gimnastični tabor: otroci se bodo učili gimnastike na konju
Primeren za otroke nad 6 let.

Jahalni tabor: za vse ljubitelje jahanja. Nekaterim otrokom je jahanje najpomembnejša aktivnost pri konjih. Za njih smo pripravili program, v katerem je večina aktivnosti namenjenih izboljšanji tehnike jahanja.
Primeren za otroke nad 8 let. 

 

V primeru odpovedi se akontacija ne vrača.  V kolikor se je vaš otrok udeležil tabora in odšel na lastno željo ne vračamo denarja, tudi v primeru da ste plačali polni znesek in naknadno odpovedali, denarja ne vračamo. RAZEN v primeru odpovedi zaradi zdravniških razlogov, ob predložitvi zdravniškega dokazila. V primeru bolezni se lahko odločite za drugi prosti termin ali vam na vašo željo vrnemo 80 % denarja.

 

24 urno preživetje v naravi tudi letos: 
Zaradi dobrega odziva in zadovoljsnva otrok bosta dva termina letošnjih poletnih taborov vključevala 24 urno preživetje v naravi z rangerjem Andrejem Žnidaršičem. Več lahko preberete v opisu programa. 

Prijavnica se nahaja na dnu strani!

Tudi letos bomo poletne programe prav posebno »začinili« s ščepcem Angleščine. Naš namen je otrokom predstaviti angleške izraze, ki jih uporabljamo pri druženju s konji, njihovi oskrbi in jahanju. A ker vemo, da so otroci vendarle prišli do težko zasluženih počitnic, angleščina ne bo potekala v zaprtih prostorih, temveč jo bomo aplicirali v vsakdanje življenje. Verjamemo, da se človek tujega jezika lažje nauči preko pogovora, še posebej na zabaven način in v prijateljskem vzdušju. GLAVNI JEZIK PROGRAMA PA JE SLOVENŠČINA in nobenemu otroku ne bomo vsiljevali uporabe angleščine, v kolikor tega ne bo želel sam.

Kraljevi dotik

Program Kraljevi dotik je zasnovan na naših 33 letnih izkušnjah dela s konji. Vsak konj ima svoj karakter, čustva, želje, in zgodovino česar se moramo zavedati, v kolikor želimo pristen odnos s konjem. Kako na ta način obravnavati konja in kako zanj poskrbeti, da bo njegova kvaliteta življenja maksimalna bomo spoznali v sedmih dneh druženja.  Tekom programa bodo mladostniki preko teoretičnih predavanj pridobili še nova znanja o psihologiji, etologiji in oskrbi konj, kar bodo preizkusili tudi v praksi.
Program zaradi zahtevnosti izvajamo z manjšim številom udeležencev in prav zaradi zahtevnosti je primeren za mladostnike, kateri so dopolnili 12 leti in več.
Vpis v ta program predlagamo vsem, ki si resnično želijo poznati konja kot živo bitje. Glede na vsebino programa, je le ta primeren tako za začetnike kot tudi za vse tiste, ki že jahajo ali so celo lastniki svojega konja….

Program je primeren za mladostnike od 12 let naprej.

V ceno je všteto: 

– 9x polni penzion (nočitev, zajtrk, sadna malica po želji, kosilo, malica, večerja)
– Program Kdo je konj
– Psihologija konja »101« (osnove)
– Teoretično predavanje »Konj od rojstva do smrti«
– Spoznavanje osnov prve pomoči pri konju
– Predavanje o kopitih, njihovi funkciji in negi
– Jahanje
– Vaje na učnem pripomočku »Konjičku Valentinčku«
– Equility
– Spoznavanje Tellington TTouch metode
– Delavnice Tellington TTouch metode
– Vodenje delavnic
– Ves material za delavnice
– Nezgodno zavarovanje
– Turistična taksa

Termini: prihod 26.06, ob 18.00; odhod 5.7. ob 17.00
Cena:: 450€
Popusti:
Prijava do 15.01. = 20% popusta
Prijava do 15.02. = 15% popusta
Prijava do 15.03. = 10% popusta
Prijava do 15.05. = 5% popusta
Več o popustih najdete pod opisom programa.6

PROSTIH MEST
0

Prijavnica se nahaja na dnu strani!

Popusti:
Prijava in akontacija do 15.01. = 20% popusta, cena s popustom 360€
Prijava in akontacija do 15.02. = 15% popusta, cena s popustom 382,5€
Prijava in akontacija do 15.03. = 10% popusta, cena s popustom 405€
Prijava in akontacija do 15.05. = 5% popusta, cena s popustom 427,5€
V primeru prijave sorojencev ima drugi otrok dodatnih 5% popusta. Ta popust se sešteje s popustom na zgodnjo prijavo (primer: sorojenca prijavite do 15.2 ima en otrok 15% popusta ter drug otrok 20% popusta oziroma če prijavite sorojenca do 15.3 ima en otrok 10% popusta in drugi otrok 15% popusta). TA POPUST SE UPOŠTEVA SAMO PRI PRIJAVI SOROJENCEV.

Min št. udeležencev:   3
Max št. udeležencev:  6 

INTENZIVNI Jahalni tabor

Program je namenjen  predvsem otrokom in mladostnikom, ki že jahajo ali celo tekmujejo. Zato je program zasnovan tako, da se bo večino časa namenilo prav temu, izboljševanju pravilnega seda, dejstev jahač, od pravilne drže do pravilne uporabe nog in rok, gibanje medenice…
Ker je poudarek programa na izboljševanju znanja jahanja, bodo otroci jahali skoraj vsak dan po 2x na dan. Otroci bodo poleg vsakodnevne ježe svoje znanje poglabljali tudi s spoznavanjem ogrevalnih vaj na tleh in preko vadbe na učnem pripomočku Konjičku Valentinčku. Vsak udeleženec bo dobil svojega konja, ter bo zanj skrbel, saj smo na ranču mnenja, da pravi jahač pozna konja tudi “iz tal” 

 Glede na to, da konja dodelimo tako, da se konj in udeleženec osebnostno skladata, ni nujno, da bo otrok jahal »svojega« konja. Na ranču imamo nekaj konj (»posvojenčki«), ki nas zaradi starosti ali poškodb lahko razveseljujejo samo z delom na tleh in ne v sedlu.

Program je primeren za mladostnike od 10 let naprej.

V ceno je všteto: 
– 9x polni penzion (nočitev, zajtrk, sadna malica po želji, kosilo, malica, večerja)
– Program Kdo je konj
– Psihologija konja »101« (osnove)
– 12x Jahanje
– 2x Equility
– Spoznavanje Tellington TTouch metode
– Vaje za izboljšanje jahanja na tleh
– Vodenje delavnic
– Ves material za delavnice
– Nezgodno zavarovanje
– Turistična taksa

Termin: prihod 26.06, ob 18.00; odhod 5.7. ob 17.00
Cena: 570€
Popusti
Prijava do 15.01. = 20% popusta
Prijava do 15.02. = 15% popusta
Prijava do 15.03. = 10% popusta
Prijava do 15.05. = 5% popusta
Več o popustih najdete pod opisom programa.

PROSTIH MEST
0

Prijavnica se nahaja na dnu strani!

Popusti
Prijava in akontacija do 15.01. = 20% popusta, cena s popustom 456€
Prijava in akontacija do 15.02. = 15% popusta, cena s popustom 484,5€ 
Prijava in akontacija do 15.03. = 10% popusta, cena s popustom 513€ 
Prijava in akontacija do 15.05. = 5% popusta, cena s popustom 541,5€ 
V primeru prijave sorojencev ima drugi otrok dodatnih 5% popusta. Ta popust se sešteje s popustom na zgodnjo prijavo (primer: sorojenca prijavite do 15.2 ima en otrok 15% popusta ter drug otrok 20% popusta oziroma če prijavite sorojenca do 15.3 ima en otrok 10% popusta in drugi otrok 15% popusta). TA POPUST SE UPOŠTEVA SAMO PRI PRIJAVI SOROJENCEV.

Min št. Udeležencev: 3
Max št. Udeležencev: 6

Rančarski tabor

Vsi, ki si želijo pristnega stika s konjem, se z njim povezati in ga razumeti, ste vabljeni da se nam pridružite.

Vsak udeleženec bo dobil svojega konja, kateremu bo moral urediti boks, ga krtačil, tuširal, sprehajal,… . Seveda bomo najmlajšim stali ob strani z vzpodbudo in predvsem fizično pomočjo. Jahanje bo predvsem nadgradnja odnosa in način še globljega povezovanja s to prekrasno živaljo. Verjamemo, da človek lahko dobro jaha le, če resnično pozna konja, njegovo obnašanje in načine komunikacije. Tako bomo poleg jahanja nekaj uric posvetili tudi pravilnemu vodenju in igri s konjem preko Equility-ja. S tem bodo otroci dobili dodaten vpogled v konjevo govorico, da ne govorimo o prav posebnem občutku zadovoljstva, ki ga prinese pravilna igra s to čudovito živaljo. Nekaj besed bomo namenili tudi Tellington TTeam® metodi in z njo pocrkljali naše kosmate prijatelje. Ne veste kaj je to? No, vam bodo pa povedali vaši konjski navdušenci.

Program je primeren za otroke od 6 let naprej.

Cena: 410€
Popusti
Prijava do 15.01. = 20% popusta
Prijava do 15.02. = 15% popusta
Prijava do 15.03. = 10% popusta
Prijava do 15.05. = 5% popusta
Več o popustih najdete pod opisom programa.

Rančarski gimnastični tabor

2. teden počitnic: prihod v nedeljo, 07.07. ob 17.00 in odhod v petek, 12.07. ob 17.00 
4. teden počitnic: prihod v nedeljo, 21.07. ob 17.00 in odhod v petek, 26.07. ob 17.00
6. teden
počitnic: prihod v nedeljo, 4.08. ob 17.00 in odhod v petek, 9.08. ob 17.00
8. teden
počitnic: prihod v nedeljo, 18.8. ob 17.00 in odhod v petek, 23.8. ob 17.00
9. teden počitnic: prihod v nedeljo, 25.8. ob 17.00 in odhod v petek, 30.8. ob 17.00

Letošnje leto vam ponujamo nekaj popolnoma novega. 

Voltižiranje je prav poseba disciplina v konjeniškem športu, ki je žal bolj slabo prepoznana. Po domače povedano, gre za gimnastiko na konju. Njeni zametki segajo daleč v preteklost, v čase, ko je bil konj glavno “prevozno” sredstvo in vojaški pripomoček. Vojščaki so morali biti na konjih uravnoteženi, stabilni a hkrati okretni, kar so dosegali z redno vadbo. 
Dandanes pa tako jahanje ni namenjeno krepljenju vojaškega telesa in uma temveč je “čisto huda” športna disciplina, pri kateri je odnos do konja poglavitnega pomena. V tujini je voltižiranje precej poznano, organizirajo pa tudi skupinska ali individualna tekmovanja.  V Sloveniji se le malo klubov posveča tej disciplini, nikjer pa nismo zasledili, da bi bilo organizirano tekmovanje v volteižiranju. 
Zako smo se letos rančarji odločili, da ponudimo slovenskim otrokom in mladostnikom tudi to obliko druženja s konjem in mogoče v prihodnje celo naredimo skupinico za redno vadbo voltežiranja ;). 

 

PROSTA MESTA

7.7 - 12.7
10
4.8.- 9.8.
10

PROSTA MESTA

21.7 - 26.7.
10
18.8.- 23.8.
10
25.8.- 30.8.
0

V ceno je všteto: 

– 5x polni penzion (nočitev, zajtrk, sadna malica po želji, kosilo, malica, večerja)
– Program Kdo je konj
– Psihologija konja »101« (osnove)
– 4x Jahanje
– 3x Equility
– Spoznavanje Tellington TTouch metode
– Vodenje delavnic
– Ves material za delavnice
– Nezgodno zavarovanje
– Turistična taksa

Prijavnica se nahaja na dnu strani!

Popusti
Prijava in akontacija do 15.01. = 20% popusta, cena s popustom 328€
Prijava in akontacija do 15.02. = 15% popusta, cena s popustom 348€ 
Prijava in akontacija do 15.03. = 10% popusta, cena s popustom 369€ 
Prijava in akontacija do 15.05. = 5% popusta, cena s popustom 389,5€ 
V primeru prijave sorojencev ima drugi otrok dodatnih 5% popusta. Ta popust se sešteje s popustom na zgodnjo prijavo (primer: sorojenca prijavite do 15.2 ima en otrok 15% popusta ter drug otrok 20% popusta oziroma če prijavite sorojenca do 15.3 ima en otrok 10% popusta in drugi otrok 15% popusta).

Min št. Udeležencev: 3
Max št. Udeležencev: 10

Jahalni tabor

Pri jahanju se bomo usmerili predvsem na uravnoteženost jahača na konju, saj s pravim težiščem in pravimi dejstvi jahača zagotovimo varnost in udobje tako jahaču kot tudi konju. V preteklih dveh letih smo v vsakdan naših poletnih taborov vključevali učenje angleškščine in naleteli na zelo pozitiven odziv tako otrok kot tudi staršev, zato bomo le ta jezik vpletli v letošnje programe. 
Jahalni tabor je namenjen vsem tistim, ki jim jahanje predstavlja neizmeren užitek. Seveda ne moremo preko svojega poslanstva zato bo delček tabor namenjen tudi povezovanju s konji in spoznavanju njihove psihologije in etologije. 

Poudarek progama je predvsem v učenju jahanja in spoznavanju zgodovine in različnih disciplin v jahalnem športu. Otroci bodo poleg vsakodnevne ježe svoje znanje poglabljali tudi s spoznavanjem ogrevalnih vaj na tleh in preko vadbe na učnem pripomočku Konjičku Valentinčku. Pri jahanju se bomo usmerili predvsem na uravnoteženost jahača na konju, saj s pravim težiščem in pravimi dejstvi jahača zagotovimo varnost in udobje tako jahaču kot tudi konju. Vsak udeleženec bo dobil svojega konja, ter bo zanj skrbel. Glede na to, da konja dodelimo tako, da se konj in udeleženec osebnostno skladata, ni nujno, da bo otrok jahal »svojega« konja. Na ranču imamo nekaj konj (»posvojenčki«), ki nas zaradi starosti ali poškodb lahko razveseljujejo samo z delom na tleh in ne v sedlu.

Program je primeren za otroke od 8 let naprej.

Cena: 460€
Popusti
Prijava do 15.03. = 15% popusta
Prijava do 15.04. = 10% popusta
Prijava do 15.05. = 5% popusta
Več o popustih najdete pod opisom programa.

3. teden počitnic: prihod v nedeljo, 14.07. ob 17.00 in odhod petek, 19.07. ob 17.00.
5. teden počitnic: prihod v nedeljo, 28.07. ob 17.00 in odhod v petek, 2.08. ob 17.00.
7. teden počitnic: prihod v nedeljo, 11.08. ob 17.00 in odhod v petek, 16.08. ob 17.00

Tudi letos bomo poletne programe prav posebno »začinili« s ščepcem Angleščine. Naš namen je otrokom predstaviti angleške izraze, ki jih uporabljamo pri druženju s konji, njihovi oskrbi in jahanju. A ker vemo, da so otroci vendarle prišli do težko zasluženih počitnic, angleščina ne bo potekala v zaprtih prostorih, temveč jo bomo aplicirali v vsakdanje življenje. Verjamemo, da se človek tujega jezika lažje nauči preko pogovora, še posebej na zabaven način in v prijateljskem vzdušju. GLAVNI JEZIK PROGRAMA PA JE SLOVENŠČINA in nobenemu otroku ne bomo vsiljevali uporabe angleščine, v kolikor tega ne bo želel sam.

Cena: 460€
Popusti:
Prijava in akontacija do 15.01. = 20% popusta, cena s popustom 368€
Prijava in akontacija do 15.02. = 15% popusta, cena s popustom 391€ 
Prijava in akontacija do 15.03. = 10% popusta, cena s popustom 414€ 
Prijava in akontacija do 15.05. = 5% popusta, cena s popustom 437€ 
V primeru prijave sorojencev ima drugi otrok dodatnih 5% popusta. Ta popust se sešteje s popustom na zgodnjo prijavo (primer: sorojenca prijavite do 15.2 in ima en otrok 15% popusta ter drug otrok 20% popusta oziroma če prijavite sorojenca do 15.3 ima en otrok 10% popusta in drugi otrok 15% popusta).

V ceno je všteto:
– 5x polni penzion (nočitev, zajtrk, sadna malica po želji, kosilo, malica, večerja)
– Program Kdo je konj
– Psihologija konja »101« (osnove)
– 6x Jahanje
– 1x Equility
– Spoznavanje Tellington TTouch metode
– Vodenje delavnic
– Ves material za delavnice
– Makaton delavnica
– Nezgodno zavarovanje
– Turistična taksa

Minimalno število udeležencev: 4
Maximalno število udeležencev: 10

PROSTA MESTA

14.7. - 19.7.
0
28.7. - 2.8.
10
11.8. - 16.8.
0

Prijavnica se nahaja na dnu strani!

Naše prednosti

– Smo pionirji pri izvajanju jahalnih počitniških taborov za otroke, ki jih uspešno organiziramo že 30 let
– Vsa ta leta smo usmerjeni k zbliževanju otrok z naravo
– Odmaknjeni smo od vrveža civilizacije in v objemu narave ter živali
– Programe izvajamo osebe, ki smo usposobljene za delo z živalmi in otroki
Vse živali na posestvu so rešene in jim na ranču nudimo drugo priložnost življenja.
– Vsi naši programi in delo spodbujajo pozitivne vrednote: spoštovanje, dostojanstvo, sočutje, odgovornost, razumevanje, timsko delo, medsebojna pomoč, …
V ceni programa je všteto vse, kar otrok potrebuje za počitnikovanje in vsi materiali za delavnice. Doplačila niso potrebna.

Za rezervacijo nam pišite: