Skoči na vsebino

Ime v ID: Henri
Pasma: /
Leto rojstva: 15.6.2017

Henri je 3 letni maldenič, ki je k nam prišel decembra 2020.  Ko se je njegov bivši lastnik selil malega konjička Henrija ni mogel vzeti s seboj, zato ga je želel dati v klavnico. Zraven njega, pa je živela gospodična, kateri se je Henri zasmilil in si je zadala nalogo, da ga reši pred tako tragičnim koncem. Obrnila se je na prijatelja, Gregorja Vrhovnika, ki je nato poskrbel za vso potrebno »papirologijo« in finančna sredstva za kastracijo in premik ponija Henrija k nam. Za to pomoč smo mu neizmerno hvaležni, saj si sami v letošnjem letu zaradi finančnih bremen, ki jih je prinesla epidemija in njeni ukrepi, ne bi mogli privoščiti rešiti konjička.

Prvi dan je bilo malo napeto, saj je bil Henri poln hormončkov in se je ob stiku z vsemi konji prav smešno repenčil. Kmalu pa se je popolnoma umiril in se navadil, da si sedaj dom deli z drugimi konji. Tako smo ga predstavili »pičipokijem«. Najprej Piki ni bil preveč navdušen nad konkurenco in ga prav nesramno odganjal od deklet, a je kaj kmalu ugotovil, da je Henri dober pajdaš za igro in lumparije. Tako sta sedaj neločljiva, razigrana mala lumpa.

Henri je sedaj 3 mesece pri nas in se je izkazal kot neverjetno umirjen in spoštljiv konjiček. Je potrpežljiv in… no ja, včasih malce razigran. Pred kratkim je pobegnil in se pridružil »ta velikim« konjem v izpustu. Prvi ga je prišel pozdravit Gipsy, s katerim sta se lepo mirno ovohala dokler vmes ni stopila Iza, nad katero pa Henri ni bil preveč navdušen ter se ji je lepo kavalirsko umaknil. Henri pride do vsakega človeka in se prepusti nežnim rokam pri krtačenju. Pridno dviguje noge in z veseljem sledi na povodcu ali se igra preko Equility-ja.

Tudi Henrija, tako kot ostalih »pičipokijev« ne bomo nikoli jahali, saj je zaradi svoje velikosti primeren za crkljanje, krtačenje in Equility.