Skoči na vsebino

Vabimo vas, da si nedeljo ali kateri drugi dan polepšate z druženjem z našimi štiri-nožnimi prijatelji, ki vam bodo dali moči za prihajajoč teden v službi, šoli ali vrtcu.

Na Ranču Kaja in Grom imamo trenutno ponije in velike konje, račke, kokoške, pujska, ovčko, kozico, ribice in psa. Število živali se spreminja, saj vsako leto dobimo nove živali, kakšna pa nas zaradi starosti, bolezni ali poškodbe tudi zapusti.

Spoznavanje in hranjenje živali

V tem programu bomo spoznali krapa Štefana z njegovimi otroki. Izvedeli bomo nekaj zanimivosti o ribah in jih nahranili. Nato nas bo pot peljala mimo pašnika do družine račk in kokoši Frančeske s prijateljicami. Med hranjenjem bomo videli, ali bo katera od naših pernatih prijateljic zbrala dovolj poguma in prišla pojest koruzico iz roke. Na poti do ovčk in kozic nas bosta prestregli pujski Ofelija in Čunolina in nas s svojim radovednim smrčkom poprosili za malo hrane. Na koncu se bomo ustavili tudi pri konjičkih, o katerih bomo izvedeli nekaj skrivnosti, jih dodobra “pocrkljali” in nahranili.

Termini: po dogovoru
Trajanje programa: 60 min
Prihod in odhod: po dogovoru
Cena: 25€ na družino
Starost za otroke: od 2 let naprej
Program zajema:
– Spoznavanje živali
– Hranjenje živali
– Crkljanje z živalmi
– Crkljanje s konji in krtačenje
– Zanimive skrivnosti o živalih, s katerimi boste v stiku
– Kratka predstavitev konj (kako spijo, govorijo in podobno)

Poldnevni izlet

Termini: po dogovoru
Trajanje programa: 3h
Prihod in odhod: po dogovoru
Cena: 85€ na družino
Starost za otroke: od 2 let naprej
Program zajema:
– Zanimive skrivnosti o živalih, s katerimi boste v stiku
– Psihologija konj »101« (osnove) prilagojeno otrokom
– Crkljanje s konji in krtačenje
– Jahanje za vso družino
– Spoznavanje živali ali spoznavanje palčkov
– Hranjenje živali ali obisk palčkovega naselja
– Crkljanje z živalmi
– Malica Stare mame Rozirgba

Poldnevni izlet

Ali ste vedeli, da pujski radi spijo tako, da se dotikajo z noskom in da so zelo družabna bitja, ki se ob prostem času radi razposajeno igrajo, sončijo in raziskujejo? Ali pa, da lahko zlato ribico naučimo trikov ter lahko živi tudi preko 30 let? Da imajo koze roženice v obliki pravokotnika ter so na zgornji čeljusti brezzobe? To in še več bomo odkrivali tekom Poldnevnega programa, ko se bomo sprehodili do vseh živali, ki so na posestvu, jih nahranili in božali.
Namesto hranjenja in spoznavanja živali, pa si lahko izberete program, v katerem se bomo sprehodili v pravo pravljično deželo. Obiskali bomo palčke skakalčke, ki domujejo v našem gozdu in si ogledali njihovo naselje. Palčki se ljudi bojijo, saj smo tako veliki, predvsem pa zaradi tega, ker vsi ljudje niso prijazni. Prav te, bi palčki radi ujeli in jih zaprli. Zato se palčki pred radovednimi pogledi skrijejo. A če jih znamo poiskati, ugotovimo, da so vse okoli nas in nas spremljajo. Spoznali bomo, kako si palčki naredijo šalčke in krožničke, kako si barvajo obleke in kako izgledata njihov vrtec ter šola. Slišali bomo zgodbico o Palčku Bršljanku in njegovi prijateljici palčici Vrbi.
Malce več časa si bomo vzeli za spoznavanje konjev, njihove nege in navsezadnje tudi jahanja. Cela družina se bo imela možnost povzpeti na konjev hrbet in se bo lahko še na ta prav poseben način povezala s temi čudovitimi živalmi. Na koncu programa se bomo okrepčali z malico stare mame Rozi in se posladkali s pravim domačim čajem.