Skoči na vsebino

Ime v ID: Cadarco Ninohorse
Pasma: /
Leto rojstva: 1.5.2002

Gospodič, ki je se kljub svojim, že malce zrelejšim letom obnaša kot najstnik je k nam prišel oktobra 2020. Na nas se je obrnil stari znanec, ki se celotno življenje ukvarja s konji. Darka je imel njegov sin, izkušen jahač in z njim tekmoval v preskakovanju ovir. Kasneje so ugotovili, da ima Darko problem z nogami in so po strokovnem pregledu in posvetu z veterinarjem/ortopedom prišli do zaključka, da se poškodbe ne da tako sanirati, da bi Darko še lahko preskakoval. Lahko se ga še jaha, a samo rekreativno. Darkovi bivši lastniki se ukvarjajo s treningom konj in preskakovanjem, a ga kljub želji niso več mogli obdržati pri sebi. Tako so se obrnili na nas, če bi ga lahko sprejeli v našo družino, kjer bi razveseljeval naše male in velike obiskovalce. Naj omenimo, da se lastnikov sin ni strinjal s prodajo ali oddajo Darka drugam, ko pa so se spomnili na nas je bil sin pomirjen z Darkovo prihodnostjo.

Darko je s svojim prihodom v hlem dodal čar. Takoj, ko stopiš v stik z njim, se ti stopi srce. Čeprav je to naš tretji velikan je nežna vendar igriva dušica, ki se neizmerno rada crklja. Jutranji ritual z njim je vsaj deset minutno crkljanje, šele potem se lahko vrnemo nazaj k svojim opravilom. Poleg svoje crkljive narave ima v sebi tudi veliko igrivosti. V njem še kar žari iskrica kot pri otroku. Tako z veseljem prestavlja stožce po maneži ali odpira zadrgo in skriva krtače.

Kot omenjeno se Darka še lahko jaha vendar le rekreativno, počasi za užitek. Ob kratkem sprehodu po maneži ali na terenu se prav sprosti in uživa. Ker pa je izjemno odziven na dejstva jahača je primeren za nekoga, ki pozna osnove angleškega/dresurnega jahanja. Majhen stisk z nogo in že je v koraku, noga malce preveč nazaj, hop pa smo v kasu. Za tiste, ki znajo, je pravi užitek in privilegij preživeti nekaj trenutkov na Darkovem hrbtu.