Skoči na vsebino

Leta 2008 je Center Ranč Kaja in Grom za svoje tedanje 19 letno delo na področju razumevanja živali pridobil naziv Animal Ambassador inetnational Center, kar nam je v veliko čast.

POSLANSTVO

Naše poslanstvo je povezati ljudi, živali in naravo, da bi znali živeti v sožitju. Zavzemamo se, da se družba zaveda vpliva posameznika na boljšo prihodnost.

VIZIJA

V prihodnosti si želimo ljudi naučiti razumeti žival in naravo. Če ju bo razumel, bo z njima “čutil”, kar je velik korak naprej od “imeti rad”. Če z nekom čutiš, ga potem razumeš in z njim ravnaš spoštljivo in prijateljsko. Naša vizija prihodnosti je razširiti meje komunikacije med človekom in naravo.

VREDNOTE

Vsak posameznik se mora truditi po najboljših močeh za življenje v harmoniji, enakosti in miru.

Vrednote, ki nas odlikujejo so prijaznost, empatija, sočutnost, spoštovanje, integriteta, iskrenost.

Naše vrednote so vir dobrega počutja na ranču, saj z mirno okolico in živalmi ljudem vzbudimo občutke samozadovoljstva in miru.

Vsi programi, ki jih ponujamo na Ranču Kaja in Grom imajo pridih Animal Ambassador-stva. Pri programih za najmlajše pa razložimo osnove konjeve govorice in pravilnega obnašanja v njihovi bližini na otrokom razumljiv način.

Že od začetka našega delovanja je bilo naše delo usmerjeno v dobrobit živali in narave. Na vseh naših programih gostje izvejo informacije, ki pripomorejo k boljšemu razumevanju konj, ostalih živalih in narave. Tako smo že pred tridesetimi leti uvedli v programe s konji pogovor o konjih (takrat imenovano Prva ura), danes pa je to program Kdo je konj. Naše podajanje informacij vedno prilagodimo željam obiskovalcev in starosti ciljni skupini. Mlajšim otrokom zaupamo »skrivnosti« o živalih, s starejšimi se pogovarjamo o naših kosmatih in pernatih prijateljih, za »ta velike« pa imamo pripravljeno predavanje.

Kmalu po ustanovitvi Ranča Kaja in Grom smo začeli z posvojitvami konj in drugih živali, ki jih lastniki niso več želeli ali zanje niso mogli skrbeti. Zaradi omejitve prostora v hlevu lahko posvojimo ali rešimo samo določeno število živali na enkrat. Naša filozofija je, da jih ne prodamo, temveč ostanejo pri nas do smrti. Vsem živalim se trudimo zagotoviti varen in svoboden dom, kjer se lahko sprostijo in zasijejo v svoji lepoti.

Program Angel varuh
Tako, kot ljudje, tudi konji potrebujejo angele varuhe. Kdaj potrebuje konj varuha z angelsko dušo? Kliknite na povezavo in si preberite
VEČ
Volonterstvo
Pridružite se nam in postanite aktivni del naše družine tudi vi.
VEČ
Sponzor
Z vašo pomočjo zmoremo več. Postanite sponzor
VEČ
Previous slide
Next slide

Od 1989 do ...

Že od ustanovitve Ranča Kaja in Grom se je naše delo razlikovalo od takrat ustaljenega načina dela s konji v Sloveniji. Zavzemali smo se za prijateljsko delo s konji in velikokrat je bilo v konjeniškem svetu slišati, da na ranču pač “ne vemo” ali bi konje jahali ali bi jih božali. Kljub vsemu smo svoje delo nadaljevali, nadgrajevali in ga izboljševali. S takim delom se je dobro skladala Tellington TTouch metoda, ki temelji na spoštovanju in razumevanju konj.

Od leta 1993 smo to metodo vključevali tudi v naše programe in leta 1997 organizirali večdnevni seminar Tellington TTouch metode v Lipici z inštruktorico Beo Borelle.

Leta 2000 smo šli korak dlje in v Prestranku organizirali seminar s samo ustanoviteljico metode, Lindo Tellington Jones.

Leta 2004 se je Darja Žnidaršič udeležila srečanja Animal Ambassador- jev v Nemčiji. Istega leta se je Ranč Kaja in Grom začel seliti na drugo lokacijo in leta 2008 smo izpeljali uradno otvoritev, na kateri smo prejeli naziv Animal Ambassador International center Slovenija. 

Leta 2012 smo organizirali srečanje Linde Tellington Jones s tedanjim slovenskim predsednikom, Borutom Pahorjem, z namenom ugotovitve stanja življenja in statusa živali v Sloveniji in iskanju možnosti za izboljšanje stanja.

Leta 2013 je Manca Grubič predstavila Animal Ambassador International center Slovenija v Santa Fe-ju (Združene države Amerike), leta 2015 na Dunaju (Avstrija) in leta 2017 v Bad Orb-u (Nemčija). 

Leta 2018 pa smo pod vodstvom Darje Žnidaršič organizirali Mednarodno konferenco Animmal and nature Ambassadors na Rogli (Slovenija). Na konferenci je sodelovalo mnogo držav.